pulluk.com bloga hoşgeldiniz!

Sektörden ve bizden haberlere buradan ulaşabilirsiniz.

Bekir Pakdemirli Merakla Beklenen Tarım Desteklerini Bugün Açıkladı

24 February 2020 Bekir Pakdemirli Merakla Beklenen Tarım Desteklerini Bugün Açıkladı

Tarım Ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli Melikgazi Belediyesi Tiyatrosu Salonunda “Söz Sizde Tarım Orman Buluşmaları” kapsamında düzenlenen Kayseri Sektör Buluşmaları Toplantısı’nda tarım ve orman sektörüyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Bakan Pakdemirli yaptığı açıklamada kentte ilk defa manda sütü işleyen bir işletmenin faaliyete geçtiğini ve günlük bir ton süt işleme kapasitesi olacağını söyledi.

Yaptığı açıklamalarda sosyal ağaçlandırma projelerine devam edeceklerini belirten Pakdemirli “2 milyon 300 bin fidanı toprakla buluşturmayı hedefliyoruz. Kayseri’de 1,5 milyon fidan üreteceğiz.” açıklamasında bulundu.

 10 ayrı ilçede bulunan 25 mahallede de 2B orman kadastro çalışmalarını tamamlayacaklarını, 15 tarım kooperatifi marketi açacaklarını ve tüm istihdamı bölgeden alacağını belirtti. Çiğ süt desteklerinde de Kayseri’ye düşen miktarın 185 milyon TL olduğunu söyleyen Bakan Pakdemirli ” Merakla beklenen destekleri bugün açıklıyoruz, ödemelere bugün başlıyoruz. Toplam 2 milyar 674 milyon lira ödenecek. Mazot, gübre desteği 184 milyon lira, kırsal kalkınma desteği 5,2 milyon lira, lisanslı depoculuk desteği de 12 milyon lira olmak üzere; tek seferde ödenecekleri 21 Şubat 18.00’dan sonra ödemeye başlayacağız.”diyerek konuşmasını sonlandırdı.