Teklif Verin veya Teklifler Alın!

Beğendiğiniz ilanlara uygun teklifler verebilir veya yayınladığınız ilanlar için onlarca teklif alabilirsiniz.

HEMEN AL TEKLİF VER
BU İLANIN SÜRESİ DOLMUŞTUR

Kayseri Geven Balı

İlan No: 1365777

İlan no: 1365777
İlan Tarihi: 20 November 2021
Satış Tipi: Perakende
Lokasyon: Çukurova - Adana/Türkiye
Fiyat(Kg Başına): 100.00 ₺
Kimden: Üretici
Teslim Şekli: Kargo
Kargo Ücreti: Alıcıya Ait
Satış Şekli: Parçalı Satışa Uygun Değil
Balın Faydaları Nelerdir? 🌼🌼🐝🐝

Kahvaltıların en sevileni, binlerce yıldır tatlandırıcı olarak kullanılan şifa deposu balın faydaları saymakla bitmiyor. B1, B2, B3, B5, B6 vitaminleri açısından oldukça zengin bir besin kaynağıdır.

Uykusuzluğa, astım ve bronşit hastalıklarına iyi geldiği bilinmektedir.

Bal mineral, vitamin ve amino asitler içerdiği için kilonuzu korumanıza yardımcı olur ve obezite riskini azaltır.

Bal, prebiyotiktir. Vücuttaki yararlı hücreleri arttırır.
Cildi iyileştirir, kepeğe ve kaşınmaya iyi gelir.
Alerjik semptomları azaltır.
İçerisinde bazı kanser risklerini azaltacak flavonoidler barındırır.
Boğazı yumuşatır, öksürüğe iyi gelir.
Antibakteriyeldir.
Enerji verir.

Balın içeriğinde  🐝🐝🌼🌼

C vitamini, B1, B2, B3, B5, B6 vitaminleri, kalsiyum, fosfat, sodyum, demir, magnezyum, potasyum, klorür bulunur.

Balın Az Bilinen 14 Faydası 🌼🌼🐝🐝
Ciltte oluşan lekelere bal sürdüğünüz zaman 1 hafta içinde büyük bir gelişme görebilirsiniz. Bu süre sonunda cildiniz daha parlak ve temiz bir görünüme kavuşur. Ayrıca nem oranı da artar.
Balın faydaları cilde de pozitif etkiler bırakmaktadır. Haftada 1 kere cilde yüz maskesi uygulandığı zaman gözle görülür biçimde fark sağlanır. 1 tatlı kaşığı bal, şeker ve limon suyu karıştırılarak maske elde edilir. Karışımı yumuşak şekilde cilde sürüp 20 dakika bekletmek gerekir. Daha sonra ılık su ile temizlenir.
Balın saça birçok faydası vardır. Yapısındaki nemlendirici özellik saça sağlık verir ve kırılmalara karşı korur. Kepeklenmeyi önler ve hacmini arttırır.
Saçın dökülmesini önler ve daha hızlı uzamasını destekler. Banyonun sonlarına doğru hafif su ile birlikte saçlara uygulanması ve sonrasında durulanması büyük fark yaratır.
Haftada bir uygulanacak saç bakım maskesi ile saç görünümü önemli derecede iyileşir. Yumurta sarısını çırptıktan sonra 2 çorba kaşığı zeytinyağı ve 1 tatlı kaşığı organik bal ekleyip oluşan karışımı saçta 30 dakika bekletince iyi bir sonuç elde edilir.
Bal bedene güç ve enerji verdiği için cinsellikteki performansı olumlu yönde etkiler. Cinsel birlikteliklerin daha uzun sürmesini destekler. Saf balın afrodizyak etkisi yoktur; ancak Malezya Balı isimli özel bir türde bu etki görülür.
Balın beyne faydaları da bulunmaktadır. Bal içerisindeki kalsiyum sayesinde beynin daha verimli çalışmasına yardımcı olur ve hafızayı güçlendirir.
Şifalı besin balın gözün görme gücüne de olumlu etkisi vardır. Nar suyu ile karıştırıldıktan sonra göze sürme gibi çekilmesi sonucunda daha keskin ve iyi görmek mümkün olur.
Zencefilli balın faydaları özellikle solunum yollarını olumlu yönde etkiler. Astıma karşı etkilidir.
Balın mideye etkisi olumlu yöndedir ve sindirimi kolaylaştırır.
Her gün tarçın ve bal karışımı tüketmek diyet yapmak isteyenler için pratik ve sağlıklı bir yöntemdir. Karışım metabolizmayı hızlandırır ve şeker isteğini azaltır. Antibiyotik yerine kullanılan karışım bağışıklık sistemini de düzenler.
Balın faydaları Saraçoğlu tarafından da vücut direncini artırma konusu çerçevesinde incelenmiştir. İbrahim Saraçoğlu 3 gün süresince sabah, öğle ve akşam yenecek 1 kaşık balın hastalıklara karşı koruma kalkanı oluşturacağını söylemektedir. Gün boyunca bal dışında su, kızarmış doğal ekmek atıştırılmasını önermektedir.
Balın faydaları doktor ve diyetisyenler tarafından da vurgulanmaktadır. Petek balın faydaları büyüktür. Rahatlatıcı özelliği ile uykusuzluğa iyi gelen bal, alerjik hastalıkların etkilerini de azaltır.
Balın akciğere faydaları da bulunmaktadır. Bal tükettiğinizde akciğeriniz beslenir ve çeperlerinin esnekliği de artar. Benzer etkiler mide ve pankreas için de geçerlidir.

Satıcı

Varda Bal