pulluk.com bloga hoşgeldiniz!

Sektörden ve bizden haberlere buradan ulaşabilirsiniz.

Gazipaşa Hali ve Gazipaşa Hal Fiyatları

11 May 2021 Gazipaşa Hali ve Gazipaşa Hal Fiyatları

Taze ve kaliteli yaş meyve sebze almak için en uygun mekânların başında meyve sebze halleri gelmektedir. Ayrıca haller, çiftçi ve üreticilerin ürünlerini toptan satması için en uygun yerlerdir. Market ve manavlardaki tüm meyve ve sebzede bu yerlerden geçerek müşteriler ile buluşmaktadır. Genellikle belediyeler tarafından kurulan hallerden Gazipaşa hali hem ürünlerindeki uygun fiyatları hem de haldeki tüm besinlerin doğallığıyla öne çıkmaktadır. Halkın da gidip rahatlıkla alışveriş yaptığı haller, her daim revaçta olmaktadır.

Hal Nedir?

Türkiye dört mevsimi belirgin şekilde yaşayan bir ülkedir ve doğusundan batısına her bölgesinin oldukça verimli toprakları bulunmaktadır. Bu verimli topraklar sayesinde halka ulaşan zengin bir meyve ve sebze çeşitliliği vardır. Türkiye'nin bölgelerine baktığımızda; Akdeniz, Marmara ve Ege bölgelerinde daha çok tropik denilebilecek meyveler yetiştirilmektedir. Ayrıca turunçgillerin de büyük bölümü bu bölgelerden karşılanmaktadır. Muz, portakal, kestane, greyfurt, mandalina, şeftali, kiraz, çilek gibi pek çok meyveyi buralarda bulmak mümkündür.

Doğu Anadolu bölgesinde daha çok dut, elma ve üzüm ağırlıklı meyve bulunabilmektedir. Karadeniz bölgesinde; kavun, limon, turunç ağırlıklı olarak bulunmaktadır. Son olarak Türkiye'nin İç Anadolu bölgesinde ise kayısı, armut, vişne, ayva gibi meyveler yetiştirilmektedir. Kısaca haller, yaş meyve ve sebzelerin satıldığı, çoğunlukla belediyelerin kurduğu fakat tüzel ya da gerçek kişiler tarafından da kurulabilen satış alanlarıdır. Eski ismi meyvehoştur. Haller kendi içlerinde büyüklüklerine göre üçe ayrılmaktadır. Hallerin büyük ya da küçük olması içlerinde bulunan işyeri sayısına göre değişmektedir. Halde çalışanlar genellikle gece çalışma yerine giderek ertesi tüm gün satış yapmaktadır. Hallerde yapılan ticaret, belirli hukuk kurallarına göre düzenlenmektedir. Halde yer alan işyerleri aldıkları ve sattıkları ürünler ile bir kayıt sistemine bağlıdırlar.

Gazipaşa Hali

Antalya, Türkiye’de tarımın yoğun olarak yapıldığı bir ildir. Bu sayede halde meyve sebze ticareti de aktif bir şekilde yapılmaktadır. Hallere gelen ürünlerin izlediği güzergâh şu şekildedir: üreticiler, ürünlerini toptancılara satmaktadır. Toptancılar da ürünleri halde komisyonculara satmaktadır. Son olarak da komisyoncu manav vb. Yerlere satarak ürünün halka ulaşmasını sağlamaktadır. Bunun haricinde müşteriler halden direkt de alışveriş yapmaktadırlar.

Meyve ve sebzeleri toptan ve uygun fiyata almak için haller kullanılmaktadır. Gazipaşa hal fiyatları da bu konuda hem aracılar hem de müşterileri mutlu etmektedir. Hale ulaşmak için internetteki adres ve navigasyondan yararlanılabilmektedir. Gazipaşa hali, ilçe merkezine yakın bulunmaktadır. Bu da ulaşım kolaylığı sağlamaktadır.

Gazipaşa Hal Fiyatları Nasıldır?

Hallerin büyüklük sıralamasına göre sahip oldukları ürün çeşitliliği de farklılık göstermektedir. Büyükşehirlerdeki hallerde daha ucuza ürün bulmak mümkündür. Gazipaşa hali, Gazipaşa Belediyesi tarafından kurulmuştur. Hal fiyatları Gazipaşa Belediyesi’nin internet sitesindeki günlük hal fiyatları tablosundan öğrenilebilmektedir. Tabloyu, Toptancı Hal Müdürlüğü hazırlamaktadır. İnternet sitesinde yer alan sebze fiyatları pazar günleri haricinde her gün yayınlanmaktadır.

Hallerde tropikal meyve fiyatlarında mevsim şartlarına göre değişiklik gözlenebilmektedir. Bunun yanı sıra hal sebze fiyatları incelendiğinde şifalı olduğu bilinen meyve ve sebzeler daha farklı bir fiyattan satışa sunulabilmektedir. Fiyatlardaki değişikliğe neden olan diğer bir unsur yeni yıllardır. Hal fiyatlarına yeni yıllarda enflasyona göre belirli zamlar yapılmaktadır.