pulluk.com bloga hoşgeldiniz!

Sektörden ve bizden haberlere buradan ulaşabilirsiniz.

Keçi Türleri, Keçi Cinsleri ve Keçi Fiyatları

25 August 2021 Keçi Türleri, Keçi Cinsleri ve Keçi Fiyatları

Keçiler boynuzgiller familyasından olup memeli bir hayvan ırkıdır. Aynı zamanda, Dünyada ilk evcilleştirilen hayvan ırklarındandır. Dünyada yaklaşık iki yüzü aşkın keçi ırkı bulunmaktadır. Türkiye ise 6-7 farklı keçi ırkına ev sahipliği yapmaktadır. Keçiler otobur besin zincirinde yer almaktadırlar. Genellikle keçiler et ve süt (peynir, yoğurt, tereyağı vb.) üretimi için yetiştirilirken bazı çiftçiler el arabası çekmek gibi işlerde kullanabilmek için evcil olarak da yetiştirmektedir. Bazı kesimlerde keçinin cinsine bağlı olarak keçinin derisi, tiftiği ve gübre amaçlı kullanım içinde yetiştirilmektedir. Firmamızda birçok keçi türleri bulunmakla beraber fiyatlarımız son derece uygun olmaktadır.

Keçi Türleri

Kıl Keçisi

Kıl keçileri aynı zamanda Kara keçi adıyla da bilinmektedir. Türkiye’nin keçi varlığının önemli bir çoğunluğunu kıl keçileri oluşturmaktadır. Farklı iklim olaylarına karşı dayanaklı olan bu keçi ırkı Türkiye’nin bütün coğrafi bölgelerinde bulunabilmektedirler. Kıl keçilerinin hem dişisinde hem de erkeğinde boynuz bulunmaktadır ve genellikle tüyleri de siyah rengindedir. Bu keçi ırkı birçok coğrafi bölgede et üretimi için kullanılsa da süt ve yün üretimi bakımından da önem taşımaktadır.

Ankara Keçisi

Türkiye’de en yaygın ikinci keçi ırkıdır ve başta Ankara olmak üzere tüm İç Anadolu bölgesinde yetiştirilmektedir. Kıllarının beyaz ve sık olmasıyla beraber tiftik olarak tekstil sanayisinde büyük yere sahiptir. Bu yüzden, bu ırk Tiftik Keçisi olarak da bilinmektedir. Tiftik keçilerinin sütü kullanılmamaktadır, bu sebepten dolayı yün ve et üretimi için kullanılırlar.

Kilis Keçisi

Genellikle Gaziantep, Kilis ve Hatay çevresinde yetiştirilen bir keçi ırkıdır. Siyah, uzun tüylü ve sarkık kulaklıdırlar. Geniş bir meme yapısına sahip olduklarından dolayı süt üretiminde oldukça verimlidirler. Etleri pek lezzetli bulunmadığı için çoğunlukla süt ve yün üretiminde kullanılmaktadırlar.

Halep Keçisi

Halep keçisi, Damascus ve Şam keçisi olarak da bilinmektedir. Yaygın olarak Orta Doğuda yetiştirilen bu keçi türü Orta Doğudan Türkiye’ye gelmiştir. Bu keçi ırkı genellikle boynuzlu, kahverengi ve uzun tüylüdür. Süt verimliliği oldukça yüksek olduğundan dolayı Türkiye’de Halep keçisi yetiştiriciliği en kazançlı keçi yetiştiriciliği olarak görülmektedir. Sütünün yanı sıra etinden de yararlanılmaktadır.

Keçi Fiyatları

Keçiler türüne, yetiştiği bölgesine, alınan verime ve cinsiyetine göre farklı fiyatlandırmalara tabii tutulmaktadır. Keçi fiyatlandırmasında en alt birim 900 TL olurken bu fiyat 3000 Türk lirasına kadar çıkmaktadır. Keçi fiyatları her yıl Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) aracılığı ile yayımlanmaktadır.

Satılık Keçi İlanları

Firmamızın internet adresi sayesinde rahatlıkla satılık keçi ilanları kısmına ulaşılabilirsiniz. Arama motoruna satın almak istediğiniz keçinin türü ve özelliklerini yazdığınız zaman önünüze birçok ilan çıkacaktır. Bu ilanlar arasından size en uygun olanı seçip, firmamız ile iletişime geçerek aklınızdaki tüm soruları sorabilirsiniz. Eğer internetten alışverişe güvenmiyorum diyenlerdenseniz, sitemiz son derece kaliteli ve güvenli olmaktadır.