pulluk.com bloga hoşgeldiniz!

Sektörden ve bizden haberlere buradan ulaşabilirsiniz.

Bakan Pakdemirli'den 3 Sektöre Hibe Açıklaması

7 December 2020 Bakan Pakdemirli'den 3 Sektöre Hibe Açıklaması

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, arıcılık projelerine yüzde 50, kaz ve hindi yetiştiriciliği projelerine yüzde 75, ipekböcekçiliği projelerine yüzde 100 hibe desteği sağlanacağını bildirdi.

 

‘Arıcılık, İpekböcekçiliği, Kaz ve Hindi Yetiştiriciliği Yatırımlarının Desteklenmesine İlişkin Uygulama Esasları Tebliği’ resmi gazete yayınlandı. Konuya ilişkin bazı açıklamalarda Bulunan Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli; 
Tebliğ kapsamıda arıcılık ile ilgili projelere %50, kaz ve hindi yetiştiriciliği ile alakalı projelere %75 ipekböcekçiliği projelerine ise %100 hibe desteği verileceğini bildirdi. 

Arıcılık desteklemeleri çerçevesinde arı sütü, polen, propolis gibi arı ürünü üretmek isteyen üreticileri destekleyeceklerini kaydeden Pakdemirli, 50 ve üzeri arılı kovanı olan ve en az 3 yıl Arı Kayıt Sistemi'ne kayıtlı, Arı Yetiştiricileri veya Bal Üreticileri Birliği’ne üye üreticilerin bu desteklere başvurabileceğine işaret ederek, arı ürünleri üretiminde kullanılacak makine, alet, ekipman ve seyyar arıcı barakasına yüzde 50 hibe desteği verileceğini bildirdi.